Grigs banner 1920x40

Apple iPhone 13 mini 128GB (PRODUCT)RED

 • Може да добавите 1599 точки с покупката на този продукт. Вижте повече

Кратко описание

изчерпан
Цена: 1599лв.

Основни характеристики

 • 5.4‑инчов OLED Super Retina XDR дисплей
 • 2438 mAh батерия
 • 6-ядрен процесор
 • 12 MP + 12МP камера на гърба
пълни характеристики

Подобни продукти от Apple

camera icon

Най-усъвършенствана Apple система с две камери досега.

durability icon

Издръжливост, която е на преден план. И от край до край.

chip icon

Светкавично бърз чип, който оставя конкуренцията зад себе си.

battery icon

Огромен скок в живота на батерията, който ще забелязвате всеки ден.

iPhone 13

Вашата нова суперсила.

Design

Camera

Как от Apple успяха да монтираме такъв огромен ъпгрейд на камерата?

Чрез диагонално мислене

Чрез диагонално мислене

Те разработиха изцяло нова архитектура и обърнаха обективите на 45 градуса, за да ги вместят в най-добрата си система с две камери досега - с най-големия сензор за широкоформатна камера. Освен това направиха място за своята оптична стабилизация на изображението с изместване на сензора. И оборудваха Ultra Wide камерата с по-бърз сензор.

Новата Ultra Wide камера разкрива повече детайли в тъмните области на снимките ви

Новата Wide камера улавя 47% повече светлина за по-добри снимки и видеоклипове

Новата оптична стабилизация на изображението със смяна на сензора поддържа снимките стабилни, дори когато не сте

Тя се побира дори в
iPhone 13 mini

Cinematic Mode

iPhone отиде

във филмово училище,
така че

вие не е нужно да го правите.

Представяйки
кинематографичен
режим

Създателите на филми използват техника, наречена "rack focus" - преместване на фокуса от един обект към друг, за да насочат вниманието на публиката в своите филми. Сега iPhone ви улеснява да приложите същата техника за разказване на истории във вашите видеоклипове.

Режимът Cinematic автоматично създава красиви ефекти на дълбочина и преходи на фокуса

Просто започнете да записвате и режимът Cinematic ще задържи фокуса върху обекта, докато създава красив ефект на дълбочина на рязкост около него.

Режимът Cinematic може също така да предвиди кога на сцената ще се появи нов забележим обект и автоматично да измести фокуса, когато той се появи. Сега можете без усилие да създавате видеоклипове, които изглеждат и се усещат като филми.

Можете дори да регулирате
ефекта на дълбочината, след като снимате

Искате да промените фокуса или да регулирате размазването след заснемането на кадрите? Няма проблем. iPhone ви позволява да го направите с няколко докосвания и плъзгания. Дори професионалните филмови камери не могат да направят това.

Cinematic режима заснема
в Dolby Vision HDR

Camera Gallery

Направете страхотна снимка, без да си помръдвате пръста.

Добре, един пръст

Photographic styles

Камера
със
собствен стил
.

Запознайте се
с фотографските
стилове

Стиловете са достатъчно интелигентни, за да правят неща като усилване или заглушаване на цветовете, като запазват естествените тонове на кожата.

Фотографските стилове създават личен облик на снимките ви. Но за разлика от филтрите, стиловете прилагат селективно корекции в правилните области, като запазват тоновете на кожата.

Изберете Vibrant, за да направите снимките ярки и живи. Богат контраст за по-тъмни сенки и по-дълбоки цветове. Топло или хладно, за да подчертаете златистите или сините тонове. Предварителна настройка, готовност, действие!

Photo of a person taken with the Vibrant style.
Photo of a person taken with the Vibrant style.
Photo of a person taken with the Vibrant style.

Just choose a style once — like Vibrant, shown here — and your photos will automatically have that look

TrueDepth Camera

Предна
камера,

която
не заема място

на заден план.

Камерната система TrueDepth разполага с всички най-нови функции от задните камери:

 • Cinematic mode
 • Photographic Styles
 • Dolby Vision HDR recording
 • Portrait mode
 • Night mode selfies
 • Smart HDR 4
 • Deep Fusion
 • и още

за изцяло нова
стратосфера на селфитата.

A15 Bionic и
TrueDepth камерата
поддържат и Face ID
най-сигурното
удостоверяване на лицето

Selfie photo taken with the True Depth camera on an iPhone 13.

2xповече място за съхранение

iPhone 13 започва от 128GB
за всичките ви
снимки и видеоклипове

Photos app open on iPhone showing the Photos Library.

Display

Super Color Pixelistic XDR idocious.

Super Retina XDR дисплей

Супер ярък

OLED дисплеят е с 28% по-ярък - до 800 нита, така че е по-лесно да се вижда на пълна слънчева светлина. И все пак достига до 1200 нита за HDR съдържание. Ще забележите ярко бяло, истинско черно и всеки нюанс между тях. И все пак дисплеят пести енергия по-добре от всякога.

Супер цветен

iPhone 13 разполага с широка цветова гама по кинематографичен стандарт, която показва цветовете точно както са ги замислили режисьорите. А благодарение на прецизната точност на цветовете всичко на екрана изглежда забележително естествено.

Свръхконтрастен

Дисплеят Super Retina XDR е с изключително висока плътност на пикселите, така че снимките, видеоклиповете, текстът - каквото и да гледате - изглеждат изключително контрастни. А дисплеят е още по-обширен благодарение на по-малката зона на TrueDepth камерата.

Battery

Повишава
bar

До 2,5 часа по-дълъг живот на батерията на iPhone 13.
До 1,5 часа повече живот на батерията на iPhone 13 mini.4

A15 Bionic е чип,

който увеличава скоростта,

A15 Bionic е чип,

който повишава качеството на камерата,

A15 Bionic е чип,

който подобрява реалността,

A15 Bionic е чип,

който оптимизира консумацията на енергия,

A15 Bionic е чип,

който защитава поверителността,

A15 Bionic е чип,

който променя правилата на играта.

Светкавично бързият A15 Bionic поддържа режимите Cinematic, Photographic Styles, Live Text и др. Secure Enclave заключва личната информация, като данните от Face ID и контактите ви. Освен това е по-ефективен, което спомага за по-дълъг живот на батерията.

 • До 50% по-бърз процесор
  в сравнение с конкуренцията
 • До 30% по-бързи графики
  в сравнение с конкуренцията
 • Единственият по-бърз чип за смартфон
  е в iPhone 13 Pro

Светкавично бързият A15 Bionic поддържа режимите Cinematic, Photographic Styles, Live Text и др. Secure Enclave заключва личната информация, като данните от Face ID и контактите ви. Освен това е по-ефективен, което спомага за по-дълъг живот на батерията

 • До 50% по-бърз процесор
  в сравнение с конкуренцията
 • До 30% по-бързи графики
  в сравнение с конкуренцията
 • Единственият по-бърз чип за смартфон
  е в iPhone 13 Pro

Повече 5G честоти за 5G скорост на повече места

Никой не прави 5G като iPhone.

Светът бързо преминава към 5G. Стриймингът, изтеглянето - всичко се случва много по-бързо. 5G е достатъчно бърз дори за сериозни мултиплейър игри, споделяне на AR видеоклипове и др. С режима Smart Data iPhone автоматично ще намали скоростта, за да пести енергия, когато нямате нужда от цялата тази скорост.5

Повече 5G честоти за 5G скорост на повече места

iOS 15

В контакт. В момента.

С iOS 15 можеш да продължиш разговора, докато споделяш филми, музика или каквото има на екрана ти директно във FaceTime. Остани в зоната, като филтрираш всички известия, които не са свързани с текущата задача. И взаимодействай с текста в изображенията, за да изпращаш бързо имейли, да се обаждаш, да получаваш указания и др.

Privacy

Сигурността
е вградена.

iPhone ви помага да контролирате личната си информация. Например етикетите за поверителност ви помагат да видите как приложенията използват данните ви. Приложенията се нуждаят от вашето разрешение, за да проследяват дейността ви в приложения или уебсайтове на други компании. И това е само за начало.

Environment

Добрият дизайн е добър към планетата.

Apple магазините, офисите, центровете за данни и операции вече са въглеродно неутрални. До 2030 г. Apple продуктите - и вашият въглероден отпечатък от използването им - също ще бъдат такива. Тази година Apple премахнахнаха пластмасовата обвивка около кутиите на iPhone 13 и iPhone 13 Pro, като по този начин спестиха 600 метрични тона пластмаса.

Телефон, пълен със забавления.

Стриймвайте песни, албуми и подбрани плейлисти. Посетете концертите, за които всички се радват. Открийте вълнуващи нови игри. Следете новините и историите, които обичате. Намерете следващата си любима тренировка. Услугите на Apple дават толкова много възможности на върха на пръстите Ви, а Apple One ги обединява в един семпъл абонамент.

Умножете магията.

Всичко, което обичаш в iPhone, става още по-добро, когато го използваш с Mac, iPad или Apple Watch. Всичко работи заедно - безпроблемно. Отговорете на повикване с всичко, което е под ръка. Направете снимка на iPhone и вижте как тя веднага се появява на вашия Mac. И виждайте всичките си текстове, през цялото време, на всичките си устройства. Лесно.

 1. Дисплеят има заоблени ъгли, които следват красив извит дизайн, и тези ъгли са в рамките на стандартен правоъгълник. Измерен като стандартна правоъгълна форма, екранът е с диагонал 5,42 инча (iPhone 13 mini) или 6,06 инча (iPhone 13). Действителната видима площ е по-малка.
 2. iPhone 13 и iPhone 13 mini са устойчиви на пръски, вода и прах и са тествани в контролирани лабораторни условия с рейтинг IP68 по стандарт IEC 60529 (максимална дълбочина 6 метра до 30 минути). Устойчивостта на пръски, вода и прах не е постоянно условие. Устойчивостта може да намалее в резултат на нормално износване. Не се опитвайте да зареждате мокър iPhone; вижте ръководството за потребителя за инструкции за почистване и изсушаване. Повреди от течности не се покриват от гаранцията.
 3. Всички твърдения за батерията зависят от конфигурацията на мрежата и много други фактори; действителните резултати ще се различават. Батерията има ограничени цикли на презареждане и в крайна сметка може да се наложи да бъде сменена от доставчика на услуги на Apple. Животът на батерията и циклите на зареждане се различават в зависимост от употребата и настройките. За повече информация вижте apple.com/batteries и apple.com/iphone/battery.html.
 4. Необходим е план за данни. 5G и LTE са налични на избрани пазари и чрез избрани оператори. Скоростите варират в зависимост от условията на обекта и оператора. За подробности относно поддръжката на 5G и LTE се свържете с вашия оператор и вижте apple.com/iphone/cellular.

Характеристики

Серия iPhone 13 mini
Цвят Червен
Процесор Apple A15 Bionic (5 nm) (2x3.22 GHz Avalanche + 4xX.X GHz Blizzard)
Видеокарта Apple GPU (4-core graphics)
Памет 128GB
Оперативна памет 4GB
Екран 5.4‑инчов OLED Super Retina XDR дисплей с резолюция 2340 x 1080 пиксела
Свързаност Bluetooth 5.0 wireless technology, Wi‑Fi 6 (802.11ax) with 2x2 MIMO, 5G
Мрежи GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE / 5G
Интерфейси
 • Две SIM карти (nano-SIM и eSIM)
 • Поддръжка на двойна eSIM
 • iPhone 13 и iPhone 13 mini не са съвместими със съществуващите micro-SIM карти.
 • Lightning конектор
 • IP68 устойчивост на прах/вода (до 6 м за 30 мин.)
 • Вграден стерео високоговорител
 • Вграден микрофон
 • Face ID
 • Барометър
 • Жироскоп с три оси
 • Ускорител
 • Сензор за близост
 • Сензор за околна светлина
 • Цифров компас
Опции
 • Поддържани аудио формати: AAC-LC, HE-AAC, HE-AAC v2, Protected AAC, MP3, Linear PCM, Apple Lossless, FLAC, Dolby Digital (AC-3), Dolby Digital Plus (E-AC-3), Dolby Atmos и Audible (формати 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX и AAX+)
 • Възпроизвеждане на пространствен звук
 • Конфигурирана от потребителя максимална граница на силата на звука
 • Поддържани видео формати: HEVC, H.264, MPEG-4 Part 2 и Motion JPEG
 • HDR с Dolby Vision, HDR10 и HLG
 • До 4K HDR AirPlay за огледално отразяване, снимки и видео към Apple TV (2-ро поколение или по-ново) или смарт телевизор с поддръжка на AirPlay 2
 • Поддръжка на огледално отразяване на видео и извеждане на видео: До 1080p чрез Lightning Digital AV Adapter и Lightning to VGA Adapter (адаптерите се продават отделно)
Камера 12 MP + 12МP на гърба, 12 MP в предната част
Време за разговор -
В режим готовност -
Батерия 2438 mAh
Размери (Ш/В/Д) 131.5 x 64.2 x 7.7 мм
Операционна система iOS 15
Тегло 141 грама
Гаранция 12 месеца международна гаранция (24 месеца гаранция за физически лица в България)
Защита при Счупване и Намокряне
Калъф
Слот за microSD карта Не
Втора камера Да
2 сим карти Не
5G Да
Безжично зареждане Не

Оторизирани сервизи

Списък с оторизирани фирми, които сервизират този модел. При проблем може да се обърнете към тях.